Braća Koen će napisati i režirati njihovu prvu seriju, ‘The Ballad of Buster Scruggs’

Braća Koen će napisati i režirati njihovu prvu seriju, ‘The Ballad of Buster Scruggs’

Sineasti poznati kao braća Koen (Džoel i Itan), pridružiće se zlatnoj eri televizije sa mini serijom čija se radnja dešava na “Starom Zapadu“.

Annapurna Television je partner braći Koen u produkciji ove vestern mini serije pod nazivom ‘The Ballad of Buster Scruggs’. Kako Variety saznaje, Annapurna ima nameru da ovoj seriji da novi i inovativni pristup serijskom programu, kombinujući televiziju i pozorište.

Džoel i Itan pišu originalni scenario za ovu seriju i ujedno će je i režirati.

Braća Koen će producirati “The Ballad of Buster Scruggs” preko svoje Mike Zoss producentske kuće. Sue Naegle i Megan Ellison će biti izvršni producent projekta.

 

“Vrlo smo uzbuđebi što ćemo raditi sa Mega i Sue na ovom projektu,” rekli su Koeni u izjavi za Variety.

Još se ne zna kako će taj pozorišni prikaz izgledati kao deo projekta, ali jedno je sigurno. Serija će biti snimljena kao mini serija. Sudeći prema izvorima, projekat je izgleda bio previše izazovan da bi se sve snimilo kao jedan film a ideja je slična kao adaptacija filma “The Dark Tower” od strane Imagine Entertainment-a.

Detalji radnje i zapleta serije “The Ballad of Buster Scruggs” su za sada nepoznanica. Poznato je samo da će seriju pratiti šest različitih isprepletanih priča. Koenima nije stran vestern žanr s obzirom da su ranije radili filmove poput “True Grit” i “No Country for Old Men”.

Braća Koen se ovim projektom pridružuju elitnim režiserima, koji su se sa bioskopskog platna prebacili u svet televizije usled nemogućnosti da svoju zamisao pretoče u igrani film. Između ostalih, Dejvid Rasel trenutno radi na seriji za Amazon u kojoj glavne uloge igraju Džulijan Mur i Robertom De Nirom, a Džej Džej Abrams piše i režira mini seriju sa Meril Strip.

Povezani članci