Serija Sudija Dred (Judge Dredd): Mega-City One ‘u razvoju’

Serija Sudija Dred (Judge Dredd): Mega-City One ‘u razvoju’

Britanska strip ikona Sudija Dred izgleda da dobija svoju visoko budžetnu TV seriju.

Kompanija IM Global i britanski izdavač igara Rebellion su se udružili da bi realizovali televizijsku seriju Sudija Dred: Mega Grad (Judge Dredd: Mega City).

Sudija Dred: Mega Grad će navodno biti “ansambl drama o timu Sudija”, sa čelnicima kompanije IM Global Television, Stjuartom Fordom i predsednikom Markom Sternom (koji je pomogao da se naprave Syfy serije kao što su Battlestar GalacticaHelix, i Defiance), i vlasnicima kompanije Rebellion, Džejsonom i Krisom Kingslijem kao izvršnim producentima projekta. Projekat će se snimati u Velikoj Britaniji, prema saznanjima BBC-ja.

Sudija Dred se prvo pojavio u dugo izdavanoj Britanskoj strip antologiji 2000 AD., kao nasilan, ponekad mračno smešan, smešten u distopijsku budućnost u kojoj ljudi žive u prenatrpanim velikim gradovima, a policajci koji su poznati kao sudije imaju ovlašćenja da oštro sude, pa čak i da pogube kriminalaca na licu mesta. Dredd je jedan od najbeskompromisnijih sudija i jedan od najstrašnijih. On je više anti-junak nego superheroj. Godine 1995, Silvester Stalone je igrao lik u osporavanoj adaptaciji Sudije Dreda od strane kritike, ali 2012 Pit Trevis snima film pod nazivom Dred, (koga glumi Karl Urban), koji postaje omiljen među obožavaocima.