Premijera sedme sezone Game of Thrones pomerena za leto 2017

Premijera sedme sezone Game of Thrones pomerena za leto 2017

Ljubitelji serije Game of Thrones će veoma dugo čekati izlazak sedme sezone  ove popularne serije. HBO je potvrdio da ova drama (koja će imati nešto skraćenu sezonu od sedam epizoda iduće godine) neće dočekati premijeru pre leta 2017. godine i to sve zbog kašnjenja zimske produkcije tv serije.  Ovo pomeranje će izbaciti Game of Thrones iz trke za nagradu Emmy 2017. pošto u konkurenciju ulaze serije koje su se prikazivale do kraja maja tekuće godine.

Pre toga, poslednja premijera Game of Thrones je bila 24. aprila (upravo završene šeste sezone). “Sada kad je zima stigla u Game of Thrones, izvršni producenti David Benioff i D.B. Weiss smatraju da bi priča naredne sezone bila bolje ispričana ako bi produkcija počela malo kasnije nego obično, kad se vremenski uslovi menjaju” izjavio je Casey Bloys, HBO-ov predsednik produkcije. “Umesto da sezona počne tradicionalno u proleće, pomeramo premijeru za leto kako bi prilagodili raspored snimanja”.

Produkcija ove sedme sezone počeće u kasno leto u Severnoj Irskoj. Dodatne lokacije snimanja uključuju Španiju i Island. Sedmu sezonu će režirati Mark Mylod, Jeremy Podeswa, Matt Shakman i  Alan Taylor. Novosti o odlaganju dolaze u trenutku kada je Game of Thrones osvojio 23. nominacije za nagradu Emmy uključujući i nominaciju za najbolju dramsku seriju.

Povezani članci