Nove TV serije 2016.: Tridesetak novih i povratničkih britanskih serija ove jeseni

Nove TV serije 2016.: Tridesetak novih i povratničkih britanskih serija ove jeseni

In The Dark

Nakon upravo završene uloge u trileru Harlana Kobena “The Five”, Deni Brokelhurst (Exile, The Driver, Shameless) se vraća sa Bi-Bi-Si-jevom policijskom dramom “In The Dark”. U ovoj adaptaciji serije krimi-romana Marka Bilingema, glumi Majana Buring kao detektiv Helen Viks. Možda će ovo biti nova detektivska drama sa ženskom glavnom ulogom da nas zabavi do dolaska trećeg serijala “Happy Valley”?

Četvorodelna serija je snimljena u Mančesteru početkom ove godine.

Premijera: TBC 2016

National Treasure

national_treasure

Još jedna drama veoma talentovanog Džeka Torna (The Fades, Skins, Harry Potter And The Cursed Child). “National Treasure” je četvorodelna drama inspirisana događajima u vezi “Operacije Yewtree”, policijske istrage o seksualnim zloupotrebama medijskih ličnosti iz prošlosti.

Režiser “Utopije”, Mark Munden, vodi izvanrednu ekipu glumaca na čelu sa Robijem Koltrejnom, Džuli Voters, Endruom Rajzborouom i Timom Mekinernijem. Ova serija neće biti laka za gledanje, ali biće veoma važna.

Premijera: TBC Septembar, Channel 4

Red Dwarf (sezona 11)

red_dwarf

Nakon uspeha obnovljene serije iz 2012, Dave su naručili još dva serijala “Red Dwarf” i oba su već snimljena. Prvih šest novih epizoda koje je napisao Dag Nejlor stižu na male ekrane ovog meseca.

Premijera: 22.09.2016, Dave

Rillington Place

tim_roth_abomination

Tim Rot i Samanta Morton predvode glumačku ekipu u ovoj trodelnoj, istinitoj, drami koja govori o ubici Džonu Kristiju (Rot) i njegovoj ženi Etel (Morton).

Premijera: TBC 2016, BBC One

Sherlock (sezona 4)

sherlock_two_shot_cropped

Ovde zaista nema potrebe za pedstavljanjem. Tri nove epizode o enormno uspešnoj BBC-jevoj detektivskoj drami, koja će biti prikazivana 2017, pisane od strane autora Marka Gatisa i Sivena Mofata.

Premijera: 01.01.2017

SS-GB

ss-gb

Od pisaca filmova o Džejms Bondu, Nil Purvis i Robert Wejd, stiže adaptirana alternativna istorijska novela SS-GB. Sastavljena od pet delova, ova drma može biti interesantna ljubiteljima serije i knjige The Man In The High Castle.

 

Taboo

tom-hardy-taboo

Nova serija kao proizvod plodne saradnje pisca/režisera Stivena Najta (Peaky Blinders, Locke, Eastern Promises) i glumca Toma Hardija. Taboo je osmodelna mini serija zasnovana na priči o Hardiju i njegovom ocu. Radnja se dešava u devetnestom veku, gde moreplovac avanturista traži osvetu za ubistvo svog oca.

Premijera: BBC One, FX

Tennison

tennison

Prateći stope inspektora Morsa iz serije Endeavour, ITV se vraća u vreme početka karijere mlade policajke Džejn Tenison.
Šest epizoda ove serije će se emitovati na ITV 2017. godine.

Premijera: TBC 2017

The Cloud

Sledeći serije Tripped, The Aliens and Wasted, Channel 4 je naručio šestodelni sitkom The Cloud autora Grem Linehana i Adama Bukstona.
Malo se zna o seriji ovog momenta tako da ćemo vas obaveštavati o novostima u vezi nje.

Premijera: TBC 2017

The Crown

the_crown

Netflix je investirao ozbiljan novac u ovu britansko kraljevsku porodičnu dramu i to je sve što treba da znate. Seriju potpisuje autor The Queen i Frost/Nixon Piter Morgan.

Premijera: 4.11.2016, Netflix

The Fall (sezona 3)

gillian-anderson

Alen Kjubitova drama o serijskom ubici The Fall se vraća i nastavlja svoju mačka i miš priču između ubice Pol Spektora i policijske istražiteljke Stele Gibson. Biće te u prilici da saznate ko je, a ko nije, preživeo dramatičnu završnicu druge sezone.

Premijera: TBC, jesen 2016

The Last Kingdom (sezona 2)

the_last_kingdom

Prilagođena prema Brenard Kromvelovoim romanima, prva sezona ove serije o Vikinzima je prikazivana prošle godine.
Sada su Netflix i BBC udružili snage za snimanje druge sezone, koja nastavlja priču o Uhtredu (Alexander Dreymon), mladom Saksoncu koji je odrastao među Vikinzima koji mora da izabere kome će biti odan.

Snimanje serije je počelo u Budimpešti u julu 2016. godine.

Premijera: TBC 2017, BBC Two, Netflix

The Missing (sezona 2)

the_missing_s2

Sa Džejmsom Nezbitom u glavnoj ulozi, serija The Missing je bila BBC-jev hit 2014. godine. U drugoj sezoni, novi slučaj francuskog detektiva Džulijana Baptiste je nestalo dete i novi par ožalošćenih roditelja koje igraju David Morrissey (The Walking Dead) and Keeley Hawes (Line Of Duty). Ovo dvoje glumaca daje znak da je ova serija vredna gledanja.

Premijera: TBC, BBC One, Starz

Povezani članci