Izbor kritičara: 10 serija koje konačno treba da prestanete da gledate

Izbor kritičara: 10 serija koje konačno treba da prestanete da gledate

Od ‘Vinyl’ do ‘House of Cards,’ TV kritičari su napravili listu serija koje su nas ove godine izgubile ili nas nikada nisu ni pridobile.

Jedna od najvažnijih veština današnje hiper produktivne tv ere je znati kad da pregrizete mamac, kada da obrišete serije snimljene na DVR-u, da se odjavite sa vašeg Hulu naloga, ukinete vašu iTune sezonsku pretplatu. To nije veština koju posedujem i skoro da je uzrok slavlju kad ABC otkaže nešto kao Castle ili me poštedi mizerije kada CMT pokupi Nashvill, seriju koju godinama pokušavam da prestanem da gledam.

Ali postoji 10 tv serija koje sam sam uklonio sa mog DVR-a ili ih uklanjam ovog trenutka, i to neke koje sam pratio tokom decenije. Realno, neke ću kompulzivno nastaviti da pratim ali će te vi verovatno biti rešeniji od mene da prestanete to da činite. I ako volite ove serije još uvek ili ih nikad niste gledali… sjajno!

Vinyl

vinyl.jpg
Možemo slobodno da je izbrišemo sa DVR-a kompletno, od kad nas je HBO iznenadio odlukom da povuče odluku o obnovi za drugu sezonu ove spektakularne serije koja prati muzička dešavanja 70-ih godina prošlog veka. I ako je za olakšanje, Vinyl je već postao težak domaći zadatak do kraja sezone, gledljiv samo zahvaljući Bobby Cannavale-u, Juno Temple-u, Ray Romano-u, Ato Essandoh-u.

Potvrđujući neuspeh / razočarenje i prelazak preko svega toga je vredna veština za gledaoce, ali i za mrežu svakako.

Quantico

quantico.jpg
Prevari me jednom, sramota je na tebi, ali prevari me 22 epizode? To je moja sramota. ABC je podmuklo postupila kada je ovaj prazan Bin Ladenovski polu hit strukturirala tako komplikovano da gledalac stekne utisak da je serija i vise od običnog terorističkog porna, ali finale, koje nije dalo ni nagoveštaj ničeg intrigantnog za drugu sezonu, to koje me nateralo da prestanem sa snimanjem epizoda ove serije.

Fear the Walking Dead (or The Walking Dead)

fear-the-walking-dead.jpg
Izaberite jedan, nisu nam potrebna oba. Sem ako volite likove koji rade bolesne stvari zbog jedva opravdanih razloga sa povremenim momentima inspirativnog užasa. Prestajem da gledam Fear jer za razliku od The Walking Dead, serija nema uzlaznu putanju, već samo nekoliko dramskih likova koji su jako loše uvedeni u seriju.

Masters of Sex

masters-of-sex.jpg
Verovatno možete nabrojati na prste jedne ruke serije za koje ste od obožavanja došli do potpunog zaborava, kao što je slučaj sa mnom i serijom Masters. Imao sam snimljeno 5 epizoda na DVR-u za opuštanje skoro godinu dana dok nisam shvatio da je „slon“ ustvari „muva“. Ne možete se povratiti od toga, ljudi.

Sleepy Hollow

sleepy-hollow.jpg
Ova jednačina je jednostavna. Nicole Beharie + Tom Mison = Sleepy Hollow mi se svidja. Tako da Sleepy Hollow – Nicole Beharie = serija sa kojom sam završio. Ova odluka mi je pala još lakše kada sam video kako je serija posle odlične prve sezone, postala loša i često razočaravajuća.

The Vampire Diaries

the-vampire-diaries.jpg
Teško je za poverovati, ali ovo je nekada bila jedna od mojih omiljenih serija. Nažalost, prva sezona bez Elene bila je kolo neprestanih loše izabranih glumaca koji su glumili „loše momke“ i dosadnih novih likova. Možda je serija Vampire Diaries o antiherojima jednostavno proživela svoju inspiraciju.

Modern Family

modern-family.jpg
Modern Family je poslužila kako bi ABC uspostavila template za porodičnu komediju i dokazala da serije snimane jednom kamerom mogu biti veliki hit i omiljene čak i kod kritičara. Kako smo do sada uvek mogli da računamo na nekoliko odlično izvedenih apsurdnih epizoda po sezoni, ova poslednja sezona je ravna i kontstantno loša. ABC trenutno ima bar 4 ili 5 porodičnih komedija koje rade ono što je nekad Modern Family.

House of Cards

house-of-cards
Vrlo dobro razumem da ljudi koji još uvek vole House of Cards , vole ovu seriju sa slabošću ignorisanja distrakcija koje se i plašim i volim. Tako da … nastavite da gledate. Ali na Netflix-u ima bar 10 ili 15 serija koje radije gledam od ove političke sapunice koja je manje interesantna od bilo kog reality-ja.

The Amazing Race

TheAmazingRace
CBS je već u postupku smanjivanja The Amazing Race na jednu trku za sezonu 2016-17 i to treba pozdraviti. Ovaj dobitnik nagrade Emmy i Kadilac medju reality-ijima, uprljan je lošom sezonom sa zvezdama društvenih medija, preglasnom sezonom parova na nevidjeno ili sezonom koja je bila definitivno ispod proseka sa All-Stars zvezdama. Ovaj format ostaje jak, ali možda pauziranje od nekoliko godina kako bi se napunile kreativne baterije, ne bi bio na odmet.

So You Think You Can Dance

so-you-think-you-can-dance.jpg
Fox obigrava oko ove serije godinama sa novim temama i zapletima, ali poslednja sezona, “Next Generation” je ta koja ih je zakucala. Da, klinci su slatki i često dosta zreli za svoje godine, ali su isto tako i neutrenirani i nisu u formi i vrlo često njihove neuspešne izvedbe vode sudije na negativnu stranu.

(the hollywood reporter)