Game Of Thrones: Ovih 5 likova je prvobitno trebalo da preživi na kraju po George R. R. Martin-u

Game Of Thrones: Ovih 5 likova je prvobitno trebalo da preživi na kraju po George R. R. Martin-u

Slede mogući spojleri za Game of Thrones.

Malo je tv serija koje su popularne kao HBO epski megahit Game of Thrones. I sa tako mnogo gledalaca , svake nedelje, željnih da vide avanture iz Westeros-a, ljubitelji serije su razvili naklonost prema određenim likovima. Kako se “Igra” (Game) bliži kraju sa naredne dve kratke sezone, počinjemo da se pitamo koji od naših omiljenih likova će preživeti do kraja serije. Srećom, imamo neke nove informacije zahvaljujući George R.R. Martin-ovim originalnim namerama prema karakterima i to može da bude nagoveštaj kako će se HBO-ova tv serija završiti.

Sajt Tech Insider je nedavno imao pismo koje je R.R. Martin napisao kad je dostavio serije njegovih romana izdavaštvu 1993. Originalno planirana kao trilogija, Martin je objasnio kako bi trebalo da se serija završi sa njegovom trećom knjigom i koji glavni likovi bi trebalo da prežive do kraja.

Pet glavnih likova će uspeti kroz sva tri dela, uprkos svemu, odrastajući od dece do odraslih i promenom sveta kao i njih samih u tom procesu. U stvari, moja trilogija je generacijska saga, koja nam priča priču o ovim likovima, tri muškarca i dve devojke.  Pet ključnih igrača su Tyrion Lannister, Daenerys Targaryen i tri deteta Winterfell-a, Arya, Bran i kopile Jon Snow.

I to je to dame i gospodo. Sada znamo koji karakteri imaju najviše šansi da prežive kad se slegne prašina na Game of Thrones. Ali šta to znači za ostale likove?

Možda je najveće iznenađenje ideja da Sansa Stark nekako neće  uspeti da opstane do kraja ove sjajne igre. Nakon što smo videli najstariju Starkovu ćerku da pati u rukama Boltona I Lanistera godinama, stvarno je osveženje videti je kako postaje moćna i snažna u šestoj sezoni. Ako Sansa nekako završi mrtva do kraja Game of Thrones, to bi verovatno bilo slamanja srca ili možda poslednja slamka spasa zagovornika kojima je već muka da gledaju Sansu kao večitu žrtvu.

Naravno, ova lista ne mora obavezno da znači da će HBO serija težiti istom završetku. George R.R. Martin-ove novele su se sigurno promenile od 1993 godine i serija je bitno prevazišla tri knjige. U istom pismu, oba zapleta vezana za Sansa-u i Arya-u su objašnjena i ona su bitno izmenjena i razlikuju se u knjizi u odnosu na tv seriju. Arya je trebalo da se vrati u Winterfell nakon Nedovog pogubljenja i Sansa je trebalo da na svet donese Joffreyevo dete. Kako nijedan od ovih zapleta nije ispoštovan u seriji, sigurno možemo reći da ni “poslednjih pet” neće biti ostvareno tj. neće preživeti.

Koga bi želeli Vi da vidite da do kraja serije ostane živ? Da li samo ovih pet likova ili Sansa treba takođe da dočeka kraj serije na „nogama”?

(cinemablend)

Povezani članci