Fox priprema tv seriju ‘X-Men’

Fox priprema tv seriju ‘X-Men’

Mreža se obavezala da emituje avanturističku seriju koju rade Matt Nix i Marvel.

Fox traži novi prilaz u X-Men univerzumu.

Mreža je objavila, da je preuzela obavezu prikazivanja do sada neimenovane Marvelove avanturističke serije. Serija će se fokusirati na dva obična roditelja koja otkrivaju da njihova deca poseduju moći mutanata. Bežeći od neprijateljski raspoložene Vlade, kako bi preživeli, roditelji se udružuju sa podzemnom mrežom mutanata. Serija će biti ko-produkcija 20th Century Fox Televizije i Marvel Televizije. Tvorac serije Burn Notice, Matt Nix, koji potpisuje i novu drmasku seriju na mreži APB, pisaće scenario i biće izvršni producent zajedno sa veteraniram franšize X-Men, Lauren Shuler Donner, Bryan Singer i Simon Kinberg, kao i Marvelovim Jeph Loeb-om i Jim Chory-jem.

Nije prošla ni godina otkako je Fox najavio razvoj X-Men tematske drame Hellfire, kada su objavili vest o ovoj novoj seriji. Za njih je ova neimenovana Marvelova serija dobro proširenje super-heroj ponude u odnosu na DC Comicsove serije Gotham i Lucifer. Za Marvel bi druga serija na mreži značila premoć, ukoliko bi serija nastavila da se prikazuje. Vest o seriji dolazi par meseci pošto je ABC otkazao Agent Carter seriju i odbio da prikaže Marvelov Most Wanted, spinoff serije Agents of SHIELD. U medjuvremenu, Marvel se udružio sa FX-ovim Noah Hawley (Fargo) za X-Men-ov Legion.

Predsednik Fox Entertainment-a, David Madden izjavio je razvoj ove Marvelove serije top prioritet i da su jako zadovoljni kako ih Matt Nix uvodi u ovaj univerzum. Dodao je: “ To je strip avantura, emotivni i komplikovani odnosi, i bogata uzbudljiva mitologija iz koje možemo da crpimo mnogo toga. Sa brilijantnom ekipom producenata koja stoji iza projekta, mislim da smo u postupku pravljenja velike, zabavne i uzbudljive nove serije.”

Jonathan Davis, predsednik kreativnih poslova na 20th rekao je: “Rad sa Marvelom na TV seriji za Fox je bio profesionalni san šefa našeg razvojnog tima, Michael Thorn-a, kao i svih nas u studiju. Matt, Lauren, Bryan, Simon, Jeph i Jim su moćan tim kreativnih umetnika i jedva čekamo da počnemo rad na nečemu što lako može postati najuzbudljiviji projekat sezone.”

Fox se godinama trudio da X-Men prikaže na TV-u. Fox-ov 20th Century već poseduje prava na filmsku franšizu (sa 7 naslova baziranih na likovima iz X-Mena, kao i Gambit-om sa Channing Tatum-om).

(the hollywood reporter)

Povezani članci